Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
25.11.2020, Milan Šurkala, aktualita
Čínský prezident Xi Jinping na summitu G20 chtěl prosadit, aby se zavedl celosvětový systém QR kódů pro sledování zdravotního stavu obyvatelstva. Mělo by se tak zamezit dalšímu šíření nemoci COVID-19.
Poci (1) | 27.11.202015:31
A nestačilo by těm lidem na kabát přišít třeba žlutou šesticípou hvězdu?
Odpovědět0  0
George Orwell román 1984 psal jako varování a né jako návod !
Odpovědět5  2
Choakinek (1618) | 25.11.202013:30
No, 1984 už je dnes v podstatě reportáž :­-D.
Odpovědět3  0
JiVy (612) | 25.11.20209:00
Epidemie sice v Číně vypukla a Čína se jí musela postavit jako první, ale za pozornost stojí fakt, že přes to, že jde o nejlidnatější stát světa, tak v žebříčku zemí podle celkového počtu nakažených, dnes už uzavírá 7. desítku zemí a do konce týdne se propadne do 8.
Zatímco ve vyspělých státech Evropy a Ameriky se mluví o záporném růstu HDP, tak čínská ekonomika roste v letošním roce tempem, které odpovídá růstu EU za několik let.
Až se svět vzpamatuje z ekonomické krize, která pro většinu zemí teprve začíná, zjistíme, že karty jsou už rozdány úplně jinak, než jsme byli po léta zvyklí.
Tohle se mi rozhodně nelíbí, ale zavíráním očí před realitou, realitu nezměníme.
Odpovědět3  0
Choakinek (1618) | 25.11.202014:07
Tak HDP je špatný ukazatel. Geniálně o tom pojednává článek ­"Jak v trenýrkovém království vařili HDP­", který lze nalézt na internetu.

Jediný trvalý či trvalejší společenský systém lze postavit v realitě tvrdé měny a tu ani Čína nemá, i tam se ­"tisknou­" prachy o sto šest, možná ještě více, než v Evropě. Takže i Čína funguje v realitě inflační měny.

Čili jak Evropa, tak Čína je před bankrotem. Určitě lze říci, že velkým bankrotem, ale jakou bude mít podobu či kdy přesně přijde, to už je ve hvězdách.

Zase na druhou stranu z různých reportáží atd. lze přeci jenom dobře odvodit, že alespoň v některých oblastech Číny a v rámci mezinárodního obchodu čínská produkce opravdu roste, zatímco při pohledu na Evropu má člověk pocit, že tu ­"chcíp pes­" a jediné, co tu opravdu dobře bují, jsou jen nějaké nesmyslné byrokratické aparáty.

Vysvětlení pro to mám jednoduché. Jak v Evropě, tak v Číně panuje socialismus, ale oba systémy se značně liší. Zbytek rozdílů zajišťuje velký rozdíl v mentalitě obyvatel Evropy a Číny.

Vnímám spíše jako výhodu Evropy, že pro optimální fungování potřebují obyvatelé Evropy kapitalismus více, než obyvatelé Číny. Jenom v kapitalismu se člověk může cítit opravdu svobodný.
Odpovědět0  1
a8nr (84) | 25.11.20208:39
Si Ťin­-pching prosím. Zajímavé, že ve zprávičce o HSMC bylo jméno bývalého výkonného ředitele v české transkripci ­(kde by se jako doplněk ale hodilo znát anglickou podobu kvůli případnému dohledání dalších informací, kterých v češtině moc nebude­), ale jméno provincie tam bylo v transkripci anglické.
Odpovědět3  0
janekjankovatej1 (23) | 25.11.20205:53
Ideálně integrovat přímo pod kůži a pan generální tajemník strany bude mít červené tlačítko, kdyby někdo moc zlobil. A datově to bude mít na starost Huawei. Věřím že hradní pán a jeho šašci už to mají ­( ti to mají místo mozku­)
Komunista komunistou zůstane i v saku od Versage
Odpovědět9  2
leppard (166) | 25.11.20208:25
...presne
Odpovědět1  1
Prosím Vás jděte s tím Zemanem už někam, fakt čína bude řešit pidizemičku s desti milionama lidí, když jsou na světě země s 50 milionama plus. Prober se. Děláš jen medvědí službu, lidem co po tvým hřběte vylezou nahoru k prachům. Ten pápdra přístí rok až ANO prohraje volby předá prezidenství do rukou Babiše a to teprv uvidíte to tóčo.
Odpovědět1  1
Choakinek (1618) | 25.11.20201:07
Hmm, čínský komanč by si mohl se svými českými rudými protějšky rozumět. Bohužel :­-­(.

Ideální svět podle moderního komanče ­- staneš se nepohodlným, dostaneš červený QR kód a nikdo tě nezaměstná či systém tě nějak jinak vyloučí ze společnosti, co si budeme povídat, systém na to má přisluhovačů kvanta, navíc čím více systém rudne, tím více přisluhovačů vzniká.

Ruďochy označenému pak nezbyde nic jiného, než svůj život ukončit ­"v mašli­", v pangejtu apod.
Odpovědět5  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.